Čeka se na Horgošu, produženo radno vreme manjih prelaza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeka se na Horgošu, produženo radno vreme manjih prelaza

Do sat vremena čekalo se danas na ulaz i izlaz iz Srbije na prelazu Horgoš, ali na to treba dodati i čekanje na ulaz odnosno izlaz iz Mađarske, gde je danas bilo dužih zadržavanja. U jeku turističke sezone radno vreme manjih prelaza je produženo.

Talasi turista na proputovanju kroz Srbiju i ovog vikenda na Horgošu. Svih sedam traka na ulazu i izlazu iz zemlje je funkciji, ali se čini da se pored jednog časa zadržavanja sa naše, treba računati na bar još toliko sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mađarske strane granice.

“Trenutno se može videti da je zadržavanje na ulazu u Republiku Srbiju do šesdeset minuta. Predviđa se taj intenzitet saobraćaja i tokom vikenda”, kaže pomoćnik komandira SGP Horgoš Dragan Subotički.

Na teretnim terminalima mirno. Zabrana tranzita kroz Mađarskiu je na snazi, tako da na izlazu iz zemlje nema teretnjaka, dok je zbog tehničkih problema u Mađarskoj saobraćaj na ulaznoj strani uspostavljen tek jutros.

“Nema puno kamiona na terminalu. Što se tiče ove gužve, to za nas nema nikakvih opterećenja, za teretni saobraćaj, on ide normalno”, veli vođa smene na carinskom terminalu Horgoš Dejan Novović.

U toku je i probno produženje radnog vremena pojedinih malograničnih prelaza sa Mađarskom. Tako će Bački Vinogradi i Horgoš 2 sledeće nedelje raditi do 22 sata uveče, dok će prelaz Bajmok nedelju dana kasnije raditi u vremenu od 7 do 24 časa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.