Carinski terminal ostaje na Rači

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2019, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinski terminal ostaje na Rači

Carinski terminal na graničnom prelazu Rača kod Bijeljine ostaje na istoj lokaciji, ali se moraju naći dodatna sredstva za održavanje tog graničnog i carinskog terminala.

To je rezultat dogovora predstavnika špeditera i Udruženja prevoznika Republike Srpske sa rukovodstvom Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Banjaluci, prenosi RTRS pozivajući se na Srnu.

Predsednik Udruženja prevoznika iz Republike Srpske Nikola Grbić rekao je da će se raditi na poboljšanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uslova na graničnom prelazu Rača, te istakao da će Udruženje i Privredna komora RS podneti inicijativu nadležnim institucijama da se izdvoje dodatna sredstva za održavanje tog terminala.

"Za nas prevoznike i špeditere je najvažnije da se neće nikakve aktivnosti dešavati u pogledu premeštanja graničnog prelaza i carinskog terminala Rača", zaključio je Grbić.

Portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ratko Kovačević rekao je da se na godišnjem nivou u budžetu Uprave dobije oko 400.000 KM za održavanje svih graničnih prelaza u BiH, ali da su ta sredstva nedovoljna za svakodnevno kvalitetno održavanje i investicije na graničnim i carinskim terminalima.

Špediteri i prevoznici na graničnom prelazu Rača odustali su od blokade carinskog terminala planirane za 15. avgust, kao znak dobre volje za podršku koju im je pružilo Ministarstvo saobraćaja i veza RS.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH najavila je ranije izmeštanje carinskog terminala sa graničnog prelaza Rača gde se dnevno obrađuje i do 300 carinskih papira, a godišnji prihod koji UIO ubire na ovom carinskom terminalu je tri miliona KM.

Zahtev špeditera za ostanak terminala na Rači podržali su i prevoznici iz RS kojih ima više od hiljadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Carinski terminal ostaje na Rači

Izvor: B92, 22.Avg.2019

Banjaluka -- Carinski terminal na graničnom prelazu Rača kod Bijeljine ostaje na istoj lokaciji, ali se moraju naći dodatna sredstva za održavanje tog graničnog terminala...To je rezultat dogovora predstavnika špeditera i Udruženja prevoznika Republike Srpske sa rukovodstvom Uprave za indirektno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.