Carina prati kamione uz pomoć elektronskih lokatora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2019, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carina prati kamione uz pomoć elektronskih lokatora

Uprava carina saopštila je da je završeno uvođenje novog sistema za praćenje tovara robe na svakom kamionu uz pomoć elektronskih lokatora, koji se sada primenjuje na čitavom carinskom području Srbije sa ciljem suzbijanja sive ekonomije i sprečavanja zloupotreba. U Carini upozoravaju na to da je do sada oko 100 uređaja namerno oštećeno i najavljuju kazne za počinioce.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lokatorima protiv šverca

Izvor: RTS, 22.Mar.2019

Na celom carinskom području Srbije uveden je sistem elektronskih lokatora, uređaja kojima se prati kretanje tovara. Ovaj vid dodatne kontrole, kažu nadležni, direktno utiče na povećanje sigurnosti i bezbednosti celog društva, sprečava nelegalnu trgovinu i sve vidove krijumčarenja, a tovari...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.