CarGo nagradio najbolje studentske studije o isplativosti električnih automobila

Izvor: Beta, 11.Sep.2021, 10:41

CarGo nagradio najbolje studentske studije o isplativosti električnih automobila

Kompanija CarGo uručila je vaučer za kupovinu tehničke opreme najboljoj ekipi studenata koja je izradila Studiju o isplativosti britanskog električnog automobila MG ZS, saopšteno je danas.Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić zahvalio se svim studentima na učešću u izazovu i najavio da će i ubuduće organizovati slične inicijative.Pobednički tim koji čine Minja Parabucki, Milica Prugić, Marko Vidaković, Nemanja Petrović i Ana Jovanović koristio je uporednu analizu kako bi došli do podatka kompletne potrošnje dva tipa automobila, cene utrošenog plina nasuprot potrošnji struje, i trošku kompletnog održavanja za oba vozila.Rezultat koji su dobili najtačnije pokazuje da je nakon četiri godine eksploatacija MG ZS EV vozila, investicija u njega opravdana i isplativija."Nismo očekivali pobedu, ali smo jako srećni zbog nje jer smo se stvarno potrudili. Pokušali smo da primenimo znanje sa fakulteta, ali i da damo naš pečat... Nije bilo lako, ali, pošto smo studenti četvrte godine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, snašli smo se. Voleli bi da u budućnosti bude još ovakvih inicijativa, jer je stvarno dobra prilika i za učenje i za druženje i za sticanje iskustva. U ime tima, želela bih da se zahvalim kompaniji CarGo na nagradi i prilici", rekla je Minja Parabucki za portal EV Srbija.Na izazovu ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Studenti dokazali da se električni automobili na kraju najviše isplate

Izvor: Blic, 11.Sep.2021

Kompanija CarGo Technologies uručila je vaučer za kupovinu tehničke opreme najboljoj ekipi studenata koja je izradila Studiju o isplativosti britanskog MG ZS električnog automobila.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.