Čanak: Brinuti o radnicima starijim od 50 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2017, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Brinuti o radnicima starijim od 50 godina

Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak izjavio je danas da država mora više da brine o radnicima starijim od 50 godina, posebno što je u Srbiji iz te starosne grupe bez posla 200.000 ljudi, od čega 90.000 žena.

"Država o njima mora pokazati posebnu brigu. Nezaposlenost je veliki stres za njih i njihove porodice, tim pre jer poslodavci najčešće traže mlađe radnike", rekao je Čanak.

Prema njegovim rečima, novina u vidu subvencija između 150 i 300 hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dinara za zapošljavanje radnika iz kategorije neke od teže zapošljivih, među kojima su i radnici stariji od pedeset godina, jeste dobra, ali ne sme biti i jedina mera koja se preduzima.

"Zato bi u svakom preduzeću koje traži subvencije od države i zapošljava više od 50 radnika, barem svaki deseti radnik morao biti pedesetodišnjak. Država to može i treba da precizira i zahteva od investitora koji očekuju subvencije od nje", naveo je u izjavi Čanak.

On je poručio da radnici i radnice stariji od 50 godina ne smeju da budu diskriminisani, kao što ni niko drugi u Srbiji ne sme da bude diskriminisan po bilo kom osnovu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.