Čačak zabranio GMO proizvode

Izvor: NaDlanu.com, 30.Jan.2013, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak zabranio GMO proizvode

Skupština Čačka je u sredu jednoglasno donela Deklaraciju o zabrani korišćenja, uzgoja i prometa genetski modifikovanih organizama (GMO) na teritoriji tog grada.

Čačak je tako postao prvi grad u Srbiji koji je zabranio GMO i pozvao sve gradove i opštine da mu se pridruže.U Deklaraciji piše da Čačak "zabranjuje GMO na svojoj teritoriji, da neće dozvoliti gajenje i širenje GMO na svojoj teritoriji i protivi se promeni Zakona o GMO".Grad Čačak se Deklaracijom obavezao i >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << da obuči poljoprivrednike da ne bi gajili i stavljali u promet proizvode od GMO.Od svih drzavnih organa i svih političkih stranka i pokreta Čačak traži da se zalažu za doslednu primenu Zakona o GMO i da se onemogući nedozvoljeno gajanje i promet GMO i moguće štetne posledice od takvih proizvoda po ljude i prirodu.Autor Deklaracije je profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu Miladin Ševarlić, predsednik Društva agroekonomisata Srbije.Ševarlić je odbornicima rekao da Srbiji ima zakon koji važi za jedan od restriktivnijih u svetu. Njime se zabranjuju upotreba i promet GMO, ali postoji mogućnost da bude izmenjen zbog velikog pritiska moćnih zemalja sveta.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čačak zabranio GMO proizvode

Izvor: GdeInvestirati.com, 30.Jan.2013

ČAČAK - Skupština Čačka je u sredu jednoglasno donela Deklaraciju o zabrani korišćenja, uzgoja i prometa genetski modifikovanih organizama (GMO) na teritoriji tog grada. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.