CRNA GORA VRVI OD TURISTA: Ove godine DESET puta više nego lani, jedno mesto najposećenije

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2021, 18:57

CRNA GORA VRVI OD TURISTA: Ove godine DESET puta više nego lani, jedno mesto najposećenije

Najviše turista boravi u Budvi

Prema najnovijim podacima Nacionalne turističke organizacije, u Crnoj Gori danas boravi 140.000 registrovanih turista, 10 puta više nego u istom razdoblju prošle godine, saopštio je na Twitteru ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Po najnovijim podacima NTO, u CG danas boravi 140,000 registrovanih turista, 10(!!!) puta više nego u istom periodu prošle godine. Najviše turista je u BD, 47,000, ili 9 puta više nego u prošloj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godini. Slijedi UL sa 30,000, čak 12 puta više nego u prošloj godini! pic.twitter.com/eqUPPDQXmG

— Jakov Milatovic (@JakovMilatovic) July 24, 2021

Sledi Ulcinj sa 30.000, čak 12 puta više nego u prošloj godini.

- Ovo su izvanredni podaci, koji govore da je broj turista sada u Crnoj Gori na nivou od 83 posto iz istog perioda 2019. To je daleko iznad nivoa u usporednim zemljama poput Hrvatske koja je na 60 posto, Španije 45, Italije 40 i Turske 30 posto -  kazao je Milatović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.