ČOVEK UMRO, A RAČUNI NASTAVILI DA STIŽU: Onda se mobilni operater javio sa novim APSURDNIM ZAHTEVOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 19:39

ČOVEK UMRO, A RAČUNI NASTAVILI DA STIŽU: Onda se mobilni operater javio sa novim APSURDNIM ZAHTEVOM

Račune su dostavljali greškom.

Nakon smrti člana porodice, nažalost, neki će vreme za tugovanje naglo morati prekinuti - zbog računa.

I to ne bilo kakvih, nego računa teleoperatera, o čemu svedoči slučaj jedne žene koja je želela da ostane anonima.

Njoj je nedavno preminuo otac, nakon čega je mobilnom operateru poslala očevu smrtovnicu  kako bi raskinuli ugovor te platila sve dospele račune. Ali novi računi su nastavili da stižu u poštansko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sanduče, pa se ova žena obratila korisničkoj službi.

- Dugo je trajalo to prepucavanje, a na kraju su priznali kako su nove račune dostavili greškom. No, nakon što sam ih tražila da mi dostave potvrdu kako su svi očevi dugovi prema njima podmireni, tražili su me da im dostavim Rešenje o nasleđivanju, iako sam im već ranije dostavila potvrde o plaćanju računa iz banke, smrtni list i poziv na ostavinsku raspravu, kao dva dokumenta koje jedino naslednici mogu imati. Stalno su se pozivali na GDPR i tvrdili da mi potvrdu ne mogu dostaviti dok im ne pošaljem Rešenje kojim dokazujem da sam naslednica, a odustali su tek kad sam im zapretila da ću ih prijaviti Agenciji za zaštitu ličnih podataka - ispričala  je za medije.

Izvor: Srbija Danas/Jutarnji list/Dora Koretić/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.