CG daje u zakup poluostvrvo Luštica

Izvor: B92, 05.Sep.2009, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG daje u zakup poluostvrvo Luštica

Podgorica -- Vlada Crne Gore daće u dugoročni zakup zemljište koje se nalazi u državnoj svojini na poluostrvu Luštica.

Crnogorska Vlada će ugovor o zakupu sklopiti sa konzorcijumom koji čine kompanije Nord star iz Podgorice i Ikvest kapital limited iz Velike Britanjije, a zemljište se daje na dugoročni zakup od 90 godina uz minimalnu investiciju od 210 miliona evra.

Na poluostrvu biće izgrađen jedan hotel i 29 luksuznih vila sa pratećim objektima poput >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šoping centra, ugostiteljskih objekata, a kompletnu infrastrukturu obezbediće Opština Herceg Novi i investitor.

Ministar turizma i zaštite životne sredine Predrag Nenezić je kazao da realizacija projekta može brzo početi jer je pri kraju izrada studije lokacije za područje Luštice, a usvojen je i prostorni plan za Herceg Hovi.

„Uslov za zaključenje transakcije je i da se dostavi predugovor sa nekim od vodećih svetskih lanaca, a u igri je kompanija Rezidor. Realizacija ovog projekta označiće prvu grinfild inversticiju na primorju. Dogovoreno je da se naknada za zakupninu za prvih deset godina plati unapred. Prosečna cena zakupnine za celi period je 0,88 evra i ona će se usklađivati svake četvrte godine sa stopom inflacije u EU zoni", kazao je Nenezić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.