CG: Šta kome smeta u Budvi

Izvor: B92, 16.Avg.2016, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Šta kome smeta u Budvi

Podgorica -- Gostima koji letuju u Budvi najviše smeta buka, agenti koji iznajmljuju sobe, kao i prosjaci na ulicama, pokazala je analiza žalbi koje su pristigle.

Žalbe turista, ali i građana primala je Služba telefona za informacije, sugestije, pritužbe i pohvale specijalnog broja 08000 1300, za potrebe NTO.

U proteklih sedam dana Služba je ukupno evidentirala 41 poziv, od kojih se 13 odnosilo na informacije, dok je bilo 27 poziva zbog pritužbi, prenose Dnevne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novine.

Najviše žalbi je stiglo iz Budve - ukupno osam, sedam iz Tivta, pet iz Bara, i po dve iz Herceg Novog, Kotora i Podgorice, dok je jedna pristigla iz Kolašina.

Kada je reč o Budvi - od ukupno osam pritužbi, po dve su bile na buku i nelegalne izdavaoce privatnog smeštaja, dok po jedna se odnosila na prosjačenje, nepoštovanje propisa o slobodnom delu plaža, remećenje bezbednosti kupača i nehigijenske uslove.

Svaki primljeni poziv se automatski evidentira i žalbe se prosleđuje nadležnim institucijama. U slučaju da turista želi povratnu informaciju, obaveštava se istog dana ili po dobijanju informacije od nadležne inspekcije.

Problem buke kulminirao je ove godine u Budvi, nakon što je jedna od predstava Grad teatra bila nakratko prekinuta kako bi glumica Mirjana Karanović zamolila komunalce da ne "turiraju" kamionima ispred scene Vještica u Bečićima.

Slična situacija se dogodila i s predstavama koje su se izvodile u samom srcu Staroga grada, gde je muzika iz okolnih lokala praktično onemogućavala ljubitelje dramske umetnosti da uživaju u predstavama.

Problem buke najbolje na svojoj koži osećaju stanovnici Staroga rada, koji iz godine u godinu traže od nadležnih da se samo primene norme propisane Zakonom o zaštiti od buke, jer je život u tom starom urbanom jezgru praktično nemoguć tokom letnjih meseci.

To da su agenti za izdavanje soba preplavili ulice i na najprometnijim mestima presreću goste, slika je koja je uobičajena svake godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.