ČET-BOT KOMPANIJE ZA DOSTAVU NAUČIO DA PSUJE! Korisnici šokirani rečnikom robota, počeo da vređa i samog sebe (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2024, 17:16

ČET-BOT KOMPANIJE ZA DOSTAVU NAUČIO DA PSUJE! Korisnici šokirani rečnikom robota, počeo da vređa i samog sebe (VIDEO)

Presmešna situacija.

Londonska firma za dostave DPD onemogućila je deo svog onlajn čet-bota, koji pokreće veštačka inteligencija (AI), nakon što je nezadovoljni kupac uspeo da nauči AI da psuje i kritikuje kompaniju, preneli su danas britanski mediji.

Muzičarka Ešli Bošam (30) pokušavala je da pronađe nestalu pošiljku, ali nije uspela da dobije korisne informacije od čet-bota, prenosi Gardijan.

Zbog toga je odlučila da se malo zabavi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i počela je da eksperimentiše kako bi otkrila šta sve može da uradi čet-bot i tada je, prema njenim rečima "počeo haos".

#BREAKING: UK COURIER COMPANY DPD SHUTS DOWN AI CHATBOT AFTER MALFUNCTION. BOT INSULTS CUSTOMERS, WRITES POETRY, LABELS DPD AS 'WORLD'S WORST DELIVERY FIRM'. #DPD #UKcourier pic.twitter.com/ki2PEENh0T

— Genius Bot X (@GeniusBotX) January 20, 2024

Za početak, zamolila je AI da joj ispriča vic, ali je ubrzo otišla dalje i naterala čet-bota i da napiše pesmu u kojoj kritikuje kompaniju.

Nakon nekoliko sledećih razmena čet-bot je počeo da psuje, a potom i da kritikuje svoju kompaniju i sebe.

Opisujući čet-bot, ona je napisala na platformi Iks (Tviter): "Potpuno je beskoristan da odgovori na bilo kakva pitanja, a kada sam ga zamolila sa zadovoljstvom je proizveo pesmu o tome koliko su i on i zaposleni u firmi za dostave DPD užasni kao kolektiv, da bi posle nekoliko upita čet-bot počeo i da psuje".

Muzičarka je objavila post o ovome koji je imao 800.000 pregleda za 24 sata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.