CEMEX prodao svoje poslovanje u Hrvatskoj Duna-Dráva Cementu

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Avg.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CEMEX prodao svoje poslovanje u Hrvatskoj Duna-Dráva Cementu

ZAGREB – CEMEX je objavio da je potpisao ugovor o prodaji svog poslovanja u Hrvatskoj, uključujući i imovinu u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, kompaniji Duna-Dráva Cement za otprilike 230,9 milijuna eura.

Imovina koja se prodaje sadrži 3 cementare (oko 1,66 milijuna tona cementa prodano je 2014. godine), 2 kamenoloma agregata (oko 0,16 milijuna tona agregata prodano je 2014. godine) i 7 postrojenja za proizvodnju betona (oko 0,25 milijuna kubika betona prodano je >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << 2014. godine). CEMEX-ovo poslovanje u Hrvatskoj, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju, ostvarilo je neto prodaju od oko 138 milijuna američkih dolara u 2014. godini.

Prihodi dobiveni od ove transakcije koristit će se uglavnom za smanjenje dugova te za opće korporativne svrhe.

Zatvaranje ove transakcije podliježe zadovoljavanju standardnih uvjeta za ovu vrstu transakcija, što uključuje odobrenje regulatora. Trenutačno očekujemo finalizaciju ove transakcije tijekom četvrtog kvartala 2015. godine.

Financijski savjetnici CEMEX-u u ovoj transakciji bili su Bank of America Merrill Lynch, Citigroup, BNP Paribas i Morgan Stanley.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Cemex prodao poslove na Balkanu Mađarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2015

Multinacionalna kompanija za proizvodnju gradevinskih materijala Cemex saopštila je danas da je potpisala ugovor o prodaji svog poslovanja u Hrvatskoj, uključujuci i imovinu u BiH, Crnoj Gori i Srbiji, madarskoj kompaniji Duna-Drava Cement za oko 230,9 miliona evra...Finalizacija transakcije očekuje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.