ČEKA SE ODLUKA O PRELASKU NA ONLAJN NASTAVU: Porast broja zaražene dece u školama - u OVOM gradu već uče od kuće

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021, 12:45

ČEKA SE ODLUKA O PRELASKU NA ONLAJN NASTAVU: Porast broja zaražene dece u školama - u OVOM gradu već uče od kuće

Deset meseci nakon najrigoroznijih metoda, stižu najave da bismo ponovo mogli da se vratimo početnim, najtvrđim koracima u suzbijanju virusa.

Svakodnevno se beleži porast broja obolelih, a imamo i najavu možda totalnog zatvaranja.

Šta to znači za đake i studente i da li oni imaju razloga za brigu?

Blagi porast zaraženih đaka u Srbiji, ministar prosvete prokomentarisao je trenutno stanje u školama i otkrio gde je trenutno situacija najalarmantnija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ministar prosvete Branko Ružić rekao je juče da broj zaraženih među đacima i studentima nije previše alarmantan, ali svakako postoji razlog za brigu.

- Postoji blagi porast broja među nastavnicima i profesorima - 1,5 do 1,6 odsto od ukupnog broja zaposlenih, a kod đaka je to 0,5 odsto u osnovnim i 0,6 do 0,7 u srednjim školama - istakao je Ružić i kao jedini izuzetak naveo Vranje, gde su brojke visoke, zbog čega su sve škole prešle na onlajn nastavu.

Da li roditelji treba da brinu nakon najava da će se možda ići i na potpuno zatvaranje države tokom vikenda?

O četiri scenarija zatvaranja možete više pročitati OVDE.

Najvažnije pitanje je da li će se i definitivno preći na onlajn nastavu, kako u školama tako i na fakultetima.

Kristina Brajović Car ukazuje da se najstariji deo populacije najbolje prilagodio, oni su sve vreme racionalno oprezni i nema ekstrema, a mlađi su bili povučeni u jednom trenutku i sada daju pravo da ne brinu ni o sebi ni o drugima, deca su pošteđena a roditelji su ponekad spremni na konflikt da bi se opravdalo zašto deca ne treba da nose maske.

Koliko vidimo, kaže ona, deca nose maske samo kada institucionalno moraju, a u privatnom ambijentu retko ćete videti.

- Najveći problem je naše ponašanje privatno, vidimo da je zaražavanje tu najveće, tu niko ne može za nas da reguliše kako se ponašamo - rekla je psiholog.

Podsećamo, Srbija je, prema poslednjih podacima Vlade, prešla 1.5 milion vakinisanih protiv korone.

Do sada je dato 1.501.917 doza vakcine protiv korona virusa, a 530.863 osobe su dobile i drugu dozu vakcine.

Zbog porasta broja zaraženih koronom Srbiji preti zatvaranje. Iako lekari i dalje insistiraju na sedmodnevnom policijskom času, Vlada traži kompromisno rešenje koje ne bi previše ugrozilo ekonomiju.

Kako se saznaje, na sednici koja će se održati danas ili sutra, najizvesnija odluka će biti da od petka do ponedeljka potpuno budu zatvoreni svi ugostiteljski objekti, tržni centri, butici... Od ovih mera bile bi izuzete samo prehrambene prodavnice, apoteke i benzinske pumpe koje bi radile kao i do sada. Takođe ponavljamo, čeka se odluka šta će se tačno dešavati u školama i da li će đaci i definitivno preći na onlajn nastavu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.