Izvor: SEEbiz.eu, 26.Nov.2018, 10:51

C.I.O.S. Grupa ove godine očekuje 1,5 milijardu kuna prihoda

  C.I.O.S. Grupa ove godine očekuje 1,5 milijardu kuna prihoda

ZAGREB - C.I.O.S. Grupa ističe da će poslovnu 2018. godinu završiti s više od 1,5 milijardi kuna prihoda, što je povećanje od gotovo 20 posto u odnosu na godinu prije. 

CE-ZA-R, najveća članica Grupe koja djeluje u cijeloj Hrvatskoj i ima nekoliko desetaka tisuća klijenata, u poslovnoj 2018. ostvarit će za četvrtinu veće prihode nego lani, koji će iznositi između 750 i 800 milijuna kuna, naglašavaju.

Grupa sudjeluje sa 22 posto u gospodarenju ukupno obrađenog >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << otpada u RH (izuzme li se građevni otpad koji Grupa ne sakuplja i obrađuje oporabom i zbrinjavanjem). Članice Grupe u Hrvatskoj, u kojima je više od 1.000 zaposlenih, ukupno će u 2018. sakupiti i obraditi preko 570.000 tona različitih vrsta otpada, što također predstavlja rast od 20-ak posto.

Od ukupno sakupljenog otpada, nešto više od polovice, 54 posto, odnosi se na metalni otpad (crni i obojeni metali), 22 posto čini nemetalni otpad (papir, staklo, plastika, drvo, nesukladni proizvodi), slijedi sa 10 posto komunalni otpad (miješani, biorazgradivi i drugi odvojeno sakupljeni komunalni otpad). Ostatak se odnosi na posebne kategorije otpada, pri čemu se 6 posto odnosi na otpadna vozila (kojih je sakupljeno 32.000 tona), a 23.000 tone preuzetih i obrađenih velikih kućanskh uređaja čine 4 posto ukupno sakupljenog i obrađenog otpada. U manjim postotcima tu su još i baterije i akumulatori te druge vrste otpada.

Iako bi se u javnosti i čitajući medije mogao steći takav dojam, poslovna suradnja C.I.O.S Grupe sa Zagrebačkim holdingom ne čini niti jedan postotni poen od 1,5 milijardi kuna ukupnih prihoda Grupe. Nadalje, tek 1,2 posto ukupnih prihoda CE-ZAR-a odnosi se na poslove sa Zagrebačkim holdingom. Pritom su poslovi u Zagrebu (ambalažni otpad - plastika, papir, metal; drvo; glomazni otpad; otpad od čišćenja ulica; ostali otpad koji nije biorazgradiv te neke druge vrste neopasnog otpada s reciklažnih dvorišta), ugovoreni temeljem otvorenih postupaka javne nabave oglašenih u Službenom listu EU (TED) odnosno javnih poziva za dostavom ponuda za otkup otpada. Svim zainteresiranima moguć je uvid u javno objavljenu i svima dostupnu arhivu otvorenih postupaka javne nabave na portalu EOJN.hr, kao i ostvarenje prava na pristup svim informacijama i dokumentaciji postupaka javne nabave, s osnova Zakona o pravu na pristup informacijama", navode u svom priopćenju iz C.I.O.S. Grupe.

Nastavak na SEEbiz.eu...


Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.