Izvor: B92, 11.Maj.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burek "halal", alal vera

Prokuplje -- Prokupački proizvođač Hameum internacional dobio "halal sertifikat", na osnovu kojeg će izvoziti burek u muslimanske zemlje.

To je prva firma u Srbiji koja je dobila taj standard, a ugovor o sertifikaciji potpisali su, u ime muslimanske zajednice u Srbiji, beogradski imam Mustafa Jusufspahić i Edim Delić. Oni su, pre toga, obišli proizvodnu halu u Prokuplju, upoznali se sa procesom proizvodnje i uverili se u kvalitet biljnog bureka koji se već izvozi u više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemalja Evrope kao priznati srpski brend.

Vlasnik i direktor Hameum internacionala Dragiša Milovanović rekao je da je "halal sertifikat" ujedno i preporuka muslimanima celog sveta da je biljni burek koji se proizvodi u Prokuplju u skladu sa normama i kodeksom islamske veroispovesti.

Hameum internacional već sada mesečno u Švajcarsku i Nemačku izveze 30 tona bureka od povrća i voća, a prema rečima Milovanovića, istu količinu će izvoziti u muslimanske zemlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.