Bugarski premijer: Južni tok nije realizovan zbog korupcije

Izvor: B92, 27.Dec.2019, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski premijer: Južni tok nije realizovan zbog korupcije

Sofija -- Realizacija projekta Južni tok je prekinuta zbog korupcije, izjavio je premijer Bugarske Bojko Borisov.

"Prvi put smo odbranili interese Bugarske pred našim evroatlantskim partnerima i partnerima iz Brisela. Radimo punom parom, oslobodili smo se korupcijskih šema i mehanizama, zbog kojih je prekinuta izgradnja gasovoda Južni tok. Izgradnja je prekinuta zbog korupcije, ni zbog čega drugog. Inače bi i njega sačuvali", rekao je Borisov na sednici vlade.

Bugarski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << premijer je više puta izrazio žaljenje zbog neuspeha realizacije Južnog toka.

Kada je Bugarska u septembru zaključila sporazum o izgradnji Turskog toka, Borisov je izjavio da je odustajanje od izgradnje Južnog toka povezano sa pritiskom iz Amerike i Zapadne Evrope.

Borisov je ranije saopštio da je zajedno sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom preduzeo ogromne napore kako bi omogućili realizaciju Turskog toka, prenosi Sputnjik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Borisov: Južni tok popao zbog korupcije

Izvor: Danas, 27.Dec.2019

Realizacija projekta „Južni tok“ je prekinuta zbog korupcije, izjavio je premijer Bugarske Bojko Borisov, komentarišući izveštaj ministarke energetike Temenužke Petkove o rezultatima energetskih projekata Bugarske u ovoj godini.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.