Bugarska i UPS podstiču razvoj malog i srednjeg pr

Izvor: Akter, 10.Jul.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska i UPS podstiču razvoj malog i srednjeg pr

Vlada Bugarske i Unija poslodavaca Srbije (UPS) potpisali su danas u Beogradu ugovor o saradnji, koji predviđa podsticanje razvoja malog i srednjeg preduzetništva u 13 opština jugoistočne Srbije

Ugovor su u Ambasadi Bugarske potpisali  bugarski ambasadoru Srbiji Angel Dimitrov  i predsednik Unije poslodavaca Srbije UPS Nebojša Atanacković.

Dimitrov je rekao da je Bugarska sa UPS potpisala "ugovor o proučavanju i podsticanju malog i srednjeg preduzetništva na >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << jugu Srbije, među kojima je i dosta opština gde žive predstravnici bugarske nacionalne manjine".

Prema njegovim rečima, Bugarska kao zemlja Evropske unije preuzela je i obavezu da pomaže zemljama  Zapadnog Balkana koje su na putu ka EU.

Dimitrov je još dodao da je 2015. godina inteziviranja i jačanja saradnje Srbije i Bugarske, ističuči da Bugarska "kategorično podržava put Srbije ka EU".

"Spremni smo da podelimo iskustva i da pomognemo u okviru svojih mogućnosti", rekao je bugaraski ambasador u Srbiji Angel Dimitrov

Atanacković je zavalio Bugarskoj na podršci projektu UPS-a za podsticaj razvoja malog i srednjeg preduzetništva na jugu Srbije. On je precizirao da će to podstaži i razvoj poslodavačkih organizacija na jugu Srbije, napominjući da je jako teško takve organizacije formirati u manje razvijenim delovima države.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.