Bugari pobedili Lazarevića i Hamovića

Izvor: Blic, 19.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugari pobedili Lazarevića i Hamovića

Bugarska firma „Kornikom" dostavila je najbolju ponudu za 70 odsto kapitala rudnika Kovin, i to 1,31 milijardu dinara, odnosno oko 16,5 miliona evra. Druga bugarska firma „Medijasvjat" pobedila je valjevski „Vujić" i kupila preduzeće prehrambene industrije „Srbijanka" iz Valjeva.

Zanimljivo je da je obe bugarske firme zastupalo isto fizičko lice, a u licitaciji od sedam zainteresovanih učestvovala su čak tri fizička lica. Vlasnik firme „Kornikom" koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je kupila rudnik je Hristo Kovaškin, a na licitaciji su učestvovali i nekadašnji partneri Vuk Hamović i Vojin Lazarević. Hamovićev EFT odustao je na iznosu od oko 11 miliona, a Lazarevićev „Rudnap" na oko 10,5 miliona evra.

Kako smo saznali, gotovo sve kapacitete „Kornikoma" u Bugarskoj kupila je firma ČEZ, najveća češka i jedna od vodećih energetskih kompanija u Evropi. ČEZ je, inače, nedavno izrazio želju da učestvuje u izgradnji termoelektrane „Kolubara B" u Srbiji.

Osim ovih kompanija, visoku prodajnu cenu ostvarila je firma AD „Medifarm", čijih je 70 odsto kapitala prodato za 670 miliona dinara. Kupac je fizičko lice, ali njegov zastupnik nije otkrio identitet. Iz Agencije za privatizaciju dobili smo informaciju da se radi o Mihajlu Mikiću.

Kompanija „Šumadijapromet" takođe je prodata fizičkom licu po početnoj ceni od 4.471.000 dinara, a visoku cenu od 106 miliona dinara postiglo je preduzeće „Srbijaput", za koje se nadmetalo sedam učesnika. Najjeftinije je prodato preduzeće „Frizer" iz Ivanjice, koje je konzorcijum zaposlenih kupio po početnoj ceni od 16.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.