Budućnost bez čokolade?

Izvor: S media, 06.Feb.2011, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost bez čokolade?

LOŠA vest za ljubitelje čokolade: za dvadestetak godina ova poslastica bi mogla da postane veoma skup i tražen proizvod.

Naime, stručnjaci američkog centra za proučavanje kakaoa, tvrde da globalna ekonomska kriza i sve bespoštednija trka za profitom ozbiljno dovode u opasnost uzgoj kakaovca, jedne od najomiljenijih biljaka na svetu.

Avioni budućnosti

Nažalost, ovo drvo raste samo na vrlo ograničenom području u blizini ekvatora a zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u kojima kakaovac uspeva vrlo su siromašne i njihove vlade ni na koji način ne pomažu uzgajivačima. Sve više njih krči svoje plantaže kakaovca i opredeljuje se za daleko profitabilniju soju, genetski modifikovane žitarice ili uljanu palmu.

Stručnjaci upozoravaju da je sasvim moguće da ćete već za dvadeset godina kockicu svoje omiljene vrste čokolade, koja vam vraća energiju i dobro raspoloženje, plaćati više od 20 evra!

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.