Budimka počinje da radi, proizvođači voća iz Požege i okoline jedva čekaju start

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2019, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budimka počinje da radi, proizvođači voća iz Požege i okoline jedva čekaju start

To je nada i za nas i za našu decu, mogućnost da se ostane na selu i živi od svog rada - ističu poljoprivrednici požeškog kraja.

Ulaže se pet miliona evra i “Budimka” konačno počinje da radi. Prvi proizvodi iz nekada poznate fabrike, prerađivača voća i povrća, očekuju se na proleće!

Ona narodna „treća sreća” potvrdila se i u slučaju nekadašnjeg giganta - požeškog prerađivača voća i povrća „Budimka”, koja je prodata upravo iz trećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokušaja, a nju je kupila ITN grupa iz Кosjerića koja se između ostalog već bavi otkupom i preradom voća i povrća.

- Fabrika želi da što u što kraćem roku osposobi proizvodnju. Oni ulažu oko pet miliona evra i nadam se da će u martu ili aprilu krenuti prvi koraci proizvodnje...Mi iz lokalne samouprave, kao i novi vlasnici, voljni smo da ostvarimo što bolje rezultate u svim segmentima, izjavio je Đorđe Nikitović, predsednik opštine Požega.

 Voćari iz ovog dela Srbije se raduju što će imati kome da prodaju svoje proizvode, a mnogi građani se nadaju da će u pogonima „Budimke” naći zaposlenje.

- Budimka je za seljaka i selo nasušna potreba, jer je ta kompanija i ranije od nas otkupljivala sve što smo proizvodili od voća i povrća. Кad se ponovo krene sa radom, onda našoj deci možemo da kažemo da ostanu na selu, jer će moći da žive od svoga rada, rekao je Dragan Кrstonić, voćar iz Milićevog sela.

Očito je da su svi voljni da se što pre u „Budimki” pokrene proizvodnja, ali problem je što rokovi za investiranje i pokretanje pogona padaju u zimskom, što se slobodno za agrar može reći mrtvom periodu godine. Ipak svi akteri se nadaju da će se i to prevazići, te da će na tržište iz „Budimke” ponovo proizvodi krenuti u martu ili aprilu naredne godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.