Izvor: B92, 15.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bubalo: Mere Vlade dale rezultate

Beograd -- Predrag Bubalo izjavio da je mera o privremenoj zabrani izvoza žitarica dala rezultate, jer su cene pale na Produktnoj berzi.

Ministar trgovine je sinoć najavio da će Vlada Srbije intervenisati na tržištu kako bi i rast cena brašna i mesa bio zaustavljen i one bile vraćene na pređašnji nivo. Prema njegovim rečima, stočari nemaju razloga da brinu, jer će biti dovoljno stočne hrane, uprkos smanjenom rodu zbog suše.

Ocenivši da će cena pšenice na Produktnoj berzi biti stabilizovana na 14 dinara za kilogram, Bubalo je kazao da će država otkupiti dovoljne količine pšenice za robne rezerve, tako da će žitarica biti dovoljno do sledeće žetve.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.