Brži krediti u prvom planu

Izvor: Blic, 30.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brži krediti u prvom planu

Konkurencija u bankarskom sektoru polako daje rezultate. U borbi za nove klijente, banke u Srbiji uveliko se spremaju da poboljšaju svoju ponudu od septembra. Osim što najavljuju jednostavnije i brže procedure za dobijanje potrošačkih i gotovinskih kredita, građanima će ponuditi različite usluge i iz osiguranja, a poseban akcenat će i dalje biti na štednji.

„Rajfajzen banka" će fokus svog poslovanja ove jeseni zbog smanjene mogućnosti kreditiranja građana, po >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rečima Svetozara Šijačića, člana Izvršnog odbora, pomeriti na štedne proizvode i osiguranje. U pripremi je i još nekoliko usluga koje će pružiti pogodnosti vlasnicima tekućih računa.

- U saradnji sa „Unika osiguranjem" ponudićemo tri tipa mešovitog osiguranja - kompakt, optimum i premijum, sa veoma atraktivnim prinosima. Novina koja će takođe početi od jeseni jeste segmentiran pristup klijentima koji imaju znatnije depozite ili redovne prilive na svoje račune, a kojima ćemo omogućiti usluge finansijskih savetnika, prioritetan tretman i specifične proizvode - kaže Šijačić.

„Banka Inteza" za jesen planira da klijentima ponudi brze potrošačke kredite, i dinarske i vezane za evro, za nabavku udžbenika i školskog pribora. Za njih neće biti potreban odlazak u banku, a procedura podnošenja zahteva je brza i jednostavna, potrebna je samo lična karta i overena potvrda o zaposlenju i visini primanja.

Raško Tomašević, direktor komunikacija „Unikredit banke", kaže da će novi proizvodi i usluge namenjeni stanovništvu i privredi biti predstavljeni tokom septembra.

- Osim novih proizvoda, u planu je i da zbog velikog interesovanja naših klijenta produžimo i specijalnu letnju ponudu „fleš keš dopuna". Zainteresovani građani veoma brzo mogu da dobije gotovinu, i to u iznosima od 50.000, 100.000, 200.000 i 500.000 dinara, a uslov je da uplate 10 odsto od vrednosti dopune, što je jedini trošak - objašnjava Tomašević.

O novom štednom proizvodu razmišljaju i u „Folks banci". Reč je o specifičnom ulaganju u korpu akcija, fokusiranih na energetiku i oblasti koje nisu pogođene trenutnom krizom na tržištu. U pripremi je nagradna igra za korisnike kreditne kartice „kraljica kupovine". Za sve štedne uloge od minimum 5.001 evro oročene na 24 meseca, „Hipo Alpe-Adrija banka" ponudiće stimulativnu fiksnu godišnju kamatnu stopu od osam odsto.

A u „Findomestik banci" uveliko se spremaju da širom Srbije otvore još „kredit butika" mini banaka u velikim maloprodajnim lancima, kao i u osiguravajućim kućama, gde građani mogu da odmah dobiju kredit ili kreditnu karticu. U ponudi „Sosijete ženeral banke" za jesen naći će se novi proizvodi u oblasti stambenog kreditiranja, kartičarstva i štednje. Sa radom počinje penzioni fond, kao i prodaja osiguranja putem mreže od 90 ekspozitura ove banke.

Noviteti

-„Rajfajzen" - nove povoljnosti za vlasnike tekućih računa, usluge osiguranja, štednja

-„Inteza" - potrošački brzi krediti

-„Unikredit" - produžetak trajanja ponude „fleš keš dopuna"

-„Folks" - novi štedni proizvod, nagradna igra za vlasnike kartice „kraljica kupovine"

-„Findomestik" - otvaranje „kredit butika" mini banaka širom Srbije

-„Hipo" - stimulativna kamata na oročenu štednju

na 24 meseca

-„Sosijete ženeral" - novi stambeni krediti, kartica, štednja, počinje sa radom penzioni fond

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.