Brže do posla za preko 500 dece palih boraca

Izvor: Studio B, 05.Mar.2016, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brže do posla za preko 500 dece palih boraca

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin potpisao je memorandum o saradnji sa preduzećem za pomoć pri zapošljavanju "Link consultant international", da se olakša zapošljavanje dece palih boraca.

Vulin je, na konferenciji za novinare, rekao da od 1.343 dece koja žive u porodicama palih boraca 527 je nezaposleno, a završili su svoje školovanje. "Do kraja godine hoćemo da svakom od njih ponudimo radno mesto u skladu sa njihovom stručnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << spremom. Mislim da je to dug ove države i ne znam zašto to nije urađeno prethodnih godina", rekao je Vulin.

Podvukao je da nije reč o novcu poreskih obveznika, već o dobroj volji ljudi iz privatnog biznisa. "Oni moraju da budu ponosni na svoje roditelje, kao što smo i mi", rekao je Vulin.

Ministar je napomenuo da u Srbiji ima više od 6.000 dece bez roditeljskog staranja, i istakao da će se potruditi da se napravi sistemsko rešenje da i oni dobiju ponudu za posao nakon školovanja. "Ako život nije bio fer prema njima, društvo hoće", poručio je Vulin. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Naći posao deci palih boraca

Izvor: B92, 05.Mar.2016

Beograd -- Ministar za rad Aleksandar Vulin potpisao je memorandum o saradnji sa preduzećem za pomoć pri zapošljavanju "Link consultant international"...Cilj je da se olakša zapošljavanje dece palih boraca koja su završila školovanje...Vulin je, na konferenciji za novinare, rekao da od 1.343 dece...

Nastavak na B92...

Vulin: Zaposlićemo decu palih boraca i korisnike socijalne zaštite

Izvor: Blic, 05.Mar.2016

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin potpisao je danas u Beogradu Memorandum o saradnji s predstavnikom Preduzeća za konsalting, marketing i pomoć pri zapošljavanju "Link konsultants internešenel" Zoranom Radovanovićem, čime je počela realizacija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.