Brza saobraćajnica i rekonstruisan most. Vesić: Posle skoro pola veka... FOTO

Izvor: B92, 24.Okt.2023, 08:32

Brza saobraćajnica i rekonstruisan most. Vesić: Posle skoro pola veka... FOTO

Radovi na rekonstrukciji Apatinskog mosta na Velikom bačkom kanalu u Somboru su završeni.

Građani tog dela Vojvodine mogu potpuno bezbedno da koriste taj most, saopštio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je istakao da su radovi na obnovi mosta, započeli 9. juna ove godine, a okončani za samo četiri i po meseca. Ukupna vrednost radova je oo 132 miliona dinara.

Radovi su, precizirao je ministar, obuhvatili kompletnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekonstrukciju kolovoza, pešačko-biciklističkih staza, kolskih prilaza, unutraše strukture, električnih i vodovodnih linija.

"Ovaj most je izgrađen 1965. godine, i sada, posle skoro pola veka, omogućeno je udobnije i bezbednije odvijanje saobraćaja na deonici Sombor – Apatin", rekao je Vesić.

Širina kolovoza je 7,1 metar, u dve kolovozne trake, dok sa svake strane mosta postoji pešačko-biciklistička staza u širini od 1,95 metara.

"Sombor je grad koji će se naći na trasi brze saobraćajnice Osmeh Srbije koju počinjemo da gradimo već ove godine od Bačkog Brega. Naredne godine počećemo i rekonstrukciju pruge Sombor–Vrbas.

U okviru projekta „Čista Srbija" u Somboru gradimo 82 kilometra kanalizacione mreže u Stanišiću, Bačkom Bregu, Bezdanu Kolutu i dva prečistača otpadnih voda u Stanišiću i Bezdanu.

"Položaj ovog grada biće idelan za dolazak investitora. A, uz velike projekte, idu i ovi, naizgled, mali, koji mnogo znače ljudima koji žive u Somboru, Apatinu... Podižu kvalitet njihovog života. A to je politika koju vodimo, da se svaki deo Srbije razvija, i da u svakom delu radimo ovakve brojekte, kako bi građanima bilo bolje nego što im je bilo juče", rekao je ministar Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vesić: Sombor uz izgradnju brze saobraćajnice dobio i rekonstruisani most

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2023

Radovi na rekonstrukciji Apatinskog mosta na Velikom bačkom kanalu u Somboru su završeni, i građani tog dela Vojvodine od danas mogu potpuno bezbedno da koriste taj most, saopštio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.