Brza pruga - tema zajedničke sednice Srbije i Mađarske

Izvor: Studio B, 10.Jun.2015, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brza pruga - tema zajedničke sednice Srbije i Mađarske

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Mađarske Atilu Pintera i tom prilikom izrazio zadovoljstvo što će druga zajednica sednica vlada Srbije i Mađarske biti održana 1. jula u Budimpešti.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, očekuje se da zajednička sednica, uz istovremeno održavanje Poslovnog foruma srpskih i mađarskih privrednika, pruži dodatni podsticaj razvoju bilateralne saradnje.

Premijer Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je najavio da će brza pruga između Beograda i Budimpešte biti prioritetna tema sednice, kako bi radovi počeli do kraja godine.

Srpski premijer je, kako se navodi, naglasio da izuzetno ceni podršku Mađarske evrointegracijama Srbije, a posebno angažovanje mađarskih stručnjaka u pružanju pomoći našem pregovaračkom timu.

Ambasador Pinter istakao je da je Mađarska potpuno zadovoljna bilateralnim odnosima sa Srbijom.

„Veze dveju zemalja nikada nisu bile bolje, mi smatramo da nema otvorenih političkih pitanja u našim odnosima, pre svega zahvaljujući radu aktuelne Vlade Srbije", rekao je mađarski ambasador.

Najavio je da će najveći deo svog ambasadorskog mandata posvetiti jačanju ekonomskih veza dveju zemalja, a posebno iznalaženju mogućnosti za ulaganje mađarskih kompanija i u drugim delovima Srbije, a ne samo u Vojvodini, piše u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.