Bruto spoljni dug Makedonije 7,4 milijarde evra

Izvor: Capital.ba, 30.Jun.2018, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bruto spoljni dug Makedonije 7,4 milijarde evra

SKOPLJE,  Bruto spoljni dug Makedonije krajem prošle godine iznosio je 7,403 milijardi evra, što je za 187 miliona evra više u odnosu na 2016. godinu, podaci su Narodne banke Makedonije.  Do povećanja duga došlo je zbog rasta duga u privatnom sektoru za 170 miliona evra, dok se manji dio odnosi na zaduženje javnog sektora. Makedonski spoljni dug u posljednjem kvartalu prošle godine smanjen je za 248 miliona evra u javnom sektoru, dok je privatni spoljni dug uvećan za oko devet miliona evra. Prosječna kamatna stopa na ukupna kreditna sredstva u maju iznosila je 5,61 odsto. Srna

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Bruto spoljni dug Makedonije 7,4 MILIJARDE EVRA

Izvor: Blic, 30.Jun.2018

Bruto spoljni dug Makedonije krajem prošle godine iznosio je 7,403 milijardi evra, što je za 187 miliona evra više u odnosu na 2016. godinu, podaci su Narodne banke Makedonije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.