Bronza za Srbiju u sinhronom plivanju na FINA Svetskoj seriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2021, 13:25

Bronza za Srbiju u sinhronom plivanju na FINA Svetskoj seriji

Reprezentacija Srbije u sinhronom plivanju osvojila bronzanu medalju na FINA Svetskoj seriji u Kazanju.

Sezona u FINA svetskoj seriji u sinhronom - umetničkom plivanju počela je ovog vikenda u Kazanju, a reprezentacija Srbije nastupa u disciplinama slobodan i tehnički duet u sastavu Nevena Dimitrijević - Jelena Kontić i u disciplini sloboban solo Sofija Džipković, pod vođstvom trenera Svetlane Kontić.

U disciplini tehnički duet Nevena i Jelena su ostvarile istorijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rezultat i zauzele 3. mesto, čime su se našle na pobedničkom postolju iza Rusije i Japana.

Srbija je prvi put u istoriji osvojila medalju u disciplini duet na svetskom nivou u okviru FINA takmičenja.

Nevena Dimitrijević je 2019. osvojila prvi put medalju u disciplini slobodan solo takođe na svetskoj seriji u Pekingu, a to srebro bila je prva medalja za Srbiju ikad, a ovo sada je prva u olimpijskoj disciplini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.