Brojni ugovori nakon posete delegacije Alžira

Izvor: S media, 17.Nov.2009, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brojni ugovori nakon posete delegacije Alžira

Ministar ekonomije Srbije Mladjan Dinkić izjavio da očekuje da će u narednoj godini biti zaključeni ugovori vredni više stotina miliona evra kao rezultat poboljšanja ekonomske saradnje Srbije i Alžira.

Na kraju dvodnevne sednice mešovite komisije za ekonomsku i naučno tehničku saradnju dve zemlje, Dinkić je rekao da postoji politička volja za zajedničko učešće kompanija iz Srbije i Alžira u projektima javnih radova i izgradnji infrastrukture u Alžiru vrednih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 150 milijardi dolara.

On je rekao da je reč je o projektima izgradnje brana, puteva i infrastrukture u Alžiru u kojima bi u konzorcijumu učestvovale srpske gradjevinske firme zajedno sa alžirskim.

Dinkić je najavio da će u 2010. godini biti održan sastanak predsednika Srbije i Alžira kojim će biti učvršćena politička i ekonomska saradnja.

Ministar je kazao da će tada biti organizovan ekonomski forum da bi se poboljšala saradnja privrednika.

Danas nije precizirano da li će se predsednici dve države sastati u Srbiji ili Alžiru.

Alžirski ministar za vodne resurse Abdel Malek Selal rekao je da će obnavljanjem sastanaka komisije nakon 20 godina biti postavljene osnove za bolju saradnju i uspostavljen pravni okvir potpisavinjem sporazuma usaglašenih na tom sastanku.

Na završetku sastanka potpisani su sporazumi o saradnji Srbije i Alžira u oblasti poljoprivrede, Memorandum o razumevanju i saradnji nacionalnih agencija za promociju izvoza Srbije i Alžira, kao i sporazumi o saradnji privrednih komora dve države, kulturnoj saradnji i saradnji arhiva u razmeni dokumenata.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.