Broj zaraženih koronavirusom popeo se na 830, umrlo 25 ljudi

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Jan.2020, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj zaraženih koronavirusom popeo se na 830, umrlo 25 ljudi

PEKING - Broj zaraženih novim tipom koronavirusa u središnjoj Kini popeo se na 830, a umrlo je 25, objavili su u petak ujutro državni kineski mediji.

Istodobno, kineska provincija Hubei, u kojoj se virus i pojavio, zatražila je veću financijsku pomoć od državnih vlasti. Zasad je u 10 gradova provincije Hubei suspendiran javni transport.

Grad Wuhan ubrzao je gradnju novog stadionara s tisuću kreveta za oboljele, mobilizirajući mehanizaciju od strane privatnika.

Novi virus pripada skupini virusa koji je uzrokovao SARS, bolest od koje je prije 17 godina umrlo 800 ljudi širom svijeta, a također se počela širiti iz Kine.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

U Kini 26 mrtvih i preko 830 zaraženih od novog korona virusa

Izvor: Danas, 24.Jan.2020

Kina je danas proširila vanredne mere izolacije na oko 33 miliona ljudi, u pokušaju da spreči širenje novog smrtonosnog virusa od kojeg je umrlo 26 osoba, a obolelo oko 830.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.