Brod pun električnih automobila iz Kine stigao u Njemačku

Izvor: Capital.ba, 28.Feb.2024, 10:01

Brod pun električnih automobila iz Kine stigao u Njemačku

BERLIN – Prvi teretni brod kineskog proizvođača automobila BYD iskrcao je juče prvih 3.000 električnih vozila te firme u njemačkoj luci Bremerhafen, čime je počela ofanziva te kompanije za osvajanje evropskog tržišta – prenijela je agencija AFP. FOTO: Agencije Ti električni automobili biće isporučeni u nekoliko evropskih zemalja. Najjefitniji modeli iz prve ture bi trebalo da koštaju svega 9.300 eura. U Evropi se očekuje prosječna cijena od nešto iznad 10.000 eura i zavisi od >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << tržišne politike uvoznika u pojedinačnim zemljama. Konkurenti cijenu tih modela smatraju nedopsutivo niskom jer BYD ima obimne državne subvencije u Kini. BYD – kineski gigant za proizvodnju električnih automobila po prodaji u svijetu je u poslednjem kvartalu 2023. godine pretekao američkog Teslu. BYD je naručio ukupno osam brodova za transport automobila iz Kine, posebno u Evropu, navodi njemačka štampa. BYD (što je skraćenica engleskog “Izgradi svoje snove”) je vodeći svjetski proizvođač električnih automobila. Ta grupa je 2022. godine prestala da proizvodi automobile sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem da bi se usredsredila na na hibridne i električne modele. Bankar.me Чланак Brod pun električnih automobila iz Kine stigao u Njemačku се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Kinezi osvajaju evropsko tržište električnih automobila

Izvor: AutoBlog, 29.Feb.2024, 01:11

Kineski proizvođač električnih automobila BYD krenuo je u ofanzivu i svoja vozila šalje direktno u Nemačku, sopstvenim teretnim brodom. Nemačka auto-industrija nada se pomoći iz Brisela.Bremerhafen je doživeo premijeru: „BYD Explorer 1“, prvi brod izgrađen specijalno za kineskog proizvođača...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.