Brnabić sa Mekvilijams: Finansijska sigurnost građana Srbije

Izvor: RTS, 18.Dec.2019, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić sa Mekvilijams: Finansijska sigurnost građana Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa predsednicom Agencije za osiguranje depozita SAD Jelenom Mekvilijams, koja boravi u Beogradu povodom obeležavanja trideset godina od osnivanja Agencije za osiguranje depozita i sanaciju banaka Srbije.
Govoreći o ekonomskoj situaciji, Ana Brnabić je ocenila da je postignuta makroekonomska stabilnost uz nisku inflaciju, stabilan devizni kurs i devizne rezerve, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što zajedno obezbeđuje finansijsku sigurnost građana.

Takođe, kako je objasnila, stvoren je i povoljan poslovni ambijent za strane i domaće investitore, koji će imati velikog uticaja i na jačanje srpske privrede. 
Poslovanje i postignut dogovor o izgradnji najvećeg kampusa u Evropi američke kompanije NCR, prema njenim rečima, potvrda je ovog stabilnog poslovnog ambijenta, prenela je vlada u saopštenju. 
Brnabić je objasnila da Vlada Srbije ulaže velike napore da obezbedi poslovno okruženje koje bi omogućilo mladim ljudima da ostanu da žive i rade u svojoj zemlji, a istovremeno olakša povratak onima koji bi želeli da se vrate u Srbiju. 
Kako je premijerka navela, Narodna banka Srbije je, na inicijativu Vlade Srbije, napravila Finansijski vodić za povratnike - dokument koji treba da omogući lakše informisanje i bržu integraciju naših građana koji žele da se vrate u zemlju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.