Brnabić najavila - od januara odbitak na porez

Izvor: Mondo, 29.Okt.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić najavila - od januara odbitak na porez

Premijerka Srbija Ana Brnabić najavila je danas da će od januara iduće godine biti poreskih olakšica za investicije u inovacije, istraživanje i razvoj.

Foto: MONDO/Petar Stojanović

Ona je novinarima rekla da Ministarstvo finansija priprema te olakšice i da očekuje da one budu uskoro predstavljene.

"Od januara ćemo imati odbitak na porez na dobit ukoliko preduzeće ulaže u istraživanje i razvoj u Srbiji, ili (odbitak) na inovativni proizvod proizveden >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Srbiji", kazala je Brnabić i dodala da će biti još sličnih mera.

Rekla je da će poreskih olakšica biti za sve što je povezano s intelektualnom svojinom.

Inače, od 1. januara 2019. biće ukinuti i doprinosi za nezaposlene na teret poslodavaca u iznosu od 0,75 odsto, čime se ukupno opterećenje na zarade smanjuje sa 63 na 62 odsto.

Olakšice za poslodavce: Manji porez na zarade

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od 1. januara elektronsko plaćanje poreza na imovinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2018

Ne može biti reči o modernizacije javne uprave ako je sve na "papiru" i u knjigama, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i najavila dalji razvoj elektronskih servisa, među kojima i onaj o elektronskoj uplati poreza na imovinu od 1. januara 2019. godine...Odgovarajući na pitanje novinara šta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.