Brnabić na konferenciji World Minds: Kreativnost, inovativnost, inventivnost i genijalnost ključni za razvoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2018, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić na konferenciji World Minds: Kreativnost, inovativnost, inventivnost i genijalnost ključni za razvoj

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su kreativnost, inovativnost, inventivnost, genijalnost, ključni za razvoj i najavila da će dogodine u Beogradu na konferenciji World Minds okupiti ljudi koji menjaju svet

.

Vučić kod Erdogana na otvaranju aerodroma na Dan Turske

Ona je na otvaranju "Digital, Life, Design" (DLD) salona u Narodnom muzeju u Beogradu kazala da ta manifestacija istražuje kako digitalno doba menja živote ljudi, društva i preduzeća.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- To je interdisciplinarna platforma za ljude koji menjaju svet, centar za pokretanje novih koncepata, mesto za povezivanje različitih ideja - istakla je premijerka.

Dodala je da podržava takve manifestacije koje promovišu znanje, zato što "pružaju priliku za razmenu informacija i izgradnju odnosa, što je ključno za konkurentnost svake nacije".

- Kreativnost se ne može 'autsorsovati', ne može se automatizovati i nije sastavni deo 'trke' ko ima jeftiniju radnu snagu i usluge, što je često slučaj u zemljama u razvoju - rekla je Brnabić.

Vučić sa predstavnikom Evropskog parlamenta Kukanom: O evropskom putu Srbije, KiM, reformama

Po njenim rečima, digitalna i kreativna industrija omogućava sa se zaobiđu nasleđeni problemi, zastarele infrastrukture i politike i da se zemlja globalno takmiči na najvišem nivou.

- Mi ne nadograđujemo, mi zapravo potpuno iznova otkrivamo Srbiju. Zbog toga je neverovatno važno da iskoristimo svaku priliku da učimo od najboljih i da predstavimo najbolje od nas, kao što to danas činimo -  kazala je premijerka.

Navela je da u proteklih 15 meseci mnogo urađeno u reformi školstva kako bi se mladi obučavali za novo digitalno doba, bili spremni da prate i primenjuju inovacije i tako doprinose napretku Srbije.

VEK POBEDNIKA: Vojska Srbije NIKAD JAČA, to će i POKAZATI

Prvi beogradski "Digital, Life, Design" salon održava se na inicijativu premijerke Brnabić, kao deo platforme "Serbia creates/Srbija stvara", koja ima za cilj da predstavi Srbiju kao globalno prepoznatljivu zemlju inovacija i kreativnih stvaralaca.

Ta manifestacija okuplja više od 200 uticajnih kreativaca iz čitavog sveta, koji prezentuju digitalne inovacije u oblastima virtualne realnosti, digitalne edukacije, umetnosti, dizajna i gejminga.

Prema oceni uglednog britanskog magazina "Ekonomist", konferencija "Digital, Life, Design" je jedna od dve najvažnije konferencije u Evropi, a neki od njenih dosadašnjih učesnika bili su osnivač društvene mreže Fejsbuk Mark Cukerberg, književnik Paulo Koeljo, umetnica Joko Ono i mnogi drugi.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Digital, Life, Design – promocija srpskog talenta i inovacija

Izvor: RTS, 29.Okt.2018

Premijerka Ana Brnabić otvorila je "Digital, Life, Design" salon, jednu od dve najvažnije konferencije u Evropi po oceni britanskog magazina "Ekonomist". Premijerka je poručila da održavanje tog skupa u Beogradu pruža priliku da se promovišu srpski talenat i inovacije, osnaže naša preduzeća,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.