Brnabić: Odluka o romingu nije bila laka, na snazi takse

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Odluka o romingu nije bila laka, na snazi takse

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da odluka da Srbija potpiše regionalni Sporazum o romingu nije bila laka u trenutku kada Priština krši regionalne sporazume.

Potpisivanjem sporazuma o romingu Srbija šalje signal da pruža regionu šansu da bude prosperitetan i da ima drgačiju budućnost, rekla je premijerka novinarima na drugom Digitalnom samitu u okviru koga je potpisan sporazum o romingu.

"Najlakše i politički najoportunije bilo bi da ne potpišemo taj sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vreme kada se neki drugi regionalni sporazumi, a pre svega CEFTA sporazum, krše već četiri meseca od strane Prištine", istakla je Brnabić i dodala da cilj valsti u Srbiji nije da donosi lake i popularne odluke, već one kojima poručuje da će učiniti sve što može za stabilnost regiona.

Po njenim rečima regionalni sporazum o romingu je interesu svih građana i privrede regiona. Regionalni sporazum o romingu, kojim se od 1. jula snižavaju cene rominga na Zapadnom Balkanu potpisali su danas u Beogradu ;predstavnici Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brnabić: Sporazum o romingu nije bila laka odluka

Izvor: Beta Video, 04.Apr.2019

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da odluka da Srbija potpiše regionalni Sporazum o romingu nije bila laka u trenutku kada Priština krši regionalne sporazume. Potpisivanjem sporazuma o romingu Srbija šalje signal da pruža regionu šansu da bude prosperitetan i da ima drgačiju...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.