Izvor: RTS, 27.Nov.2020, 14:56

Brnabić: Kancelarija PKS u Izraelu spremna, traži se pogodan trenutak za otvaranje

Kancelarija predstavništva Privredne komore Srbije u Izraelu je spremna, izjavila je premijerka Ana Brnabić i dodala da se traži pogodan trenutak da otputuje u tu zemlju kako bi ozvaničila početak rada kancelarije.
Brnabić je podsetila da je otvaranje kancelarije PKS u Jerusalimu dogovoreno Vašingtonskim sporazumom i dodala da Srbija ispunjava ono što je potpisala u tom dokumentu.

"Stojimo iza sporazuma koje smo potpisali i iza naših >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potpisa i nastavljamo sa implementacijom Vašingtonskog sporazuma, bez obzira na promenu američke administracije", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara dokle se stiglo sa implementacijom Vašingtonskog sporazuma.
Dodaje da je Srbija u mnogim tačkama sporazuma već krenula u implementaciju, kao što je, navodi Brnabić, administrativni prelaz Merdare.
Ističe da je o otvaranju kancelarije PKS razgovarala sa američkim ambasadorom u Srbiji Entonijem Godfrijem i navela da se traži odgovarajući datum i pogodan trenutak u ovoj pandemiji kako bi posetila Izrael i otvorila tu kancelariju.
"Na tome se radi, sve je skoro gotovo, imamo i osobu koja će voditi to predstavništvo, tako da ću ja posetiti Izrael i otvoriti kancelariju, a to je jedna od tačaka u Vašingtonskom sporazumu", navela je Brnabić i dodala da se radi i na svim ostalim tačkama iz sporazuma.
Kaže da je i u stalnom kontaktu sa specijalnim izaslanikom Donalda Trampa za dijalog između Beograda i Prištine Ričardom Grenelom i izrazila nadu da će on ponovo posetiti Srbiju ili i dalje kao izaslanik ili možda privatno.
Kancelarija DFC-a u zgradi Ambasade SADNa pitanje novinara šta je sa projektima DFC-a nakon otvaranja njihove "virtuelne" kancelarije u Beogradu, Brnabić je reagovala da DFC u našoj prestonici nema virtuelnu kancelariju, već da ta kancelarija postoji u zgradi Ambasade SAD i da ima zaposlene.
"Kancelarija DFC-a mogla bi da bude virtuelna, jedino ako je i sama Ambasada SAD virtuelna", rekla je Brnabić.
Dodaje da je njen tim u stalnom kontaktu sa predsednikom te kancelarije Džonom Jovanovićem i njegovim timom i da se radi na realizaciji dogovorenih projekata i pomoći Srbiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NASTAVLJAMO SA SPROVOĐENJEM VAŠINGTONSKOG SPORAZUMA" Brnabić: Otvaranje kancelarije PKS u Izraelu kad bude pogodno

Izvor: Blic, 27.Nov.2020

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je kancelarija predstavništva Privredne komore Srbije (PKS) u Izraelu spremna i dodala da se traži pogodan trenutak da otputuje u tu zemlju kako bi ozvaničila početak rada te kancelarije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.