Brnabić: Kako do zadovoljavajućeg BDP-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2022, 16:25

Brnabić: Kako do zadovoljavajućeg BDP-a

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas zajedničkoj sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) i Komisije za kapitalne investicije na kojoj su analizirani postignuti rezultati u privrednim oblastima u prvom kvartalu 2022. godine koje utiču na BDP i razmatrani koraci koje treba preduzeti kako bi rezultati u svim sektorima do kraja godine bili zadovoljavajući.

U prvom kvartalu BDP je iznosio 4,5 odsto, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su predviđanja za drugi kvartal četiri odsto, rečeno je na sednici. Kada je reč o inflaciji, njen pad se očekuje u julu.

Premijerka Brnabić je informisana da je u oblasti poljoprivrede u toku žetva pšenice, da se očekuje nešto manji prinos u odnosu na prošlu godinu zbog dugotrajne suše koja je vladala, da su kukuruz i suncokret u dobrom stanju, a da se istovremeno radi na otvaranju novih tržišta za izvoz voća i povrća.

Situacija u oblasti saobraćaja je značajno bolja i tu se beleži rast promenta u svim segmentima, posebno u železničkom. Istovremeno, vodni i avio saobraćaj postižu značajnije rezultate u odnosu na prethodni period.

U oblasti zaštite životne sredine, početkom septembra će biti raspisani tenderi za izgradnju prvih osam postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, što je od izuzetne važnosti za poboljšanje kvaliteta života građana.

Kada je reč o kapitalnim investicijama, u toku je realizacija najvažnijih projekata, a među najvažnijima su projekti saobraćajne infrastrukture, kao i izgradnja gasnog interkonektora sa Bugarskom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.