Brnabić: Isplatile su se sprovedene reforme

Izvor: RTS, 12.Avg.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Isplatile su se sprovedene reforme

Odluka uglednog britanskog časopisa "Fajnenšel tajms" da Srbiju, po drugi put u poslednje tri godine, proglasi za svetskog prvaka u privlačenju stranih direktnih investicija, rezultat je sprovedenih reformi i potvrda da je Srbija potpuno drugačija zemlja od one koju je ova vlada zatekla 2012. godine, rekla je za Tanjug premijerka Ana Brnabić.
Ana Brnabić ističe da je izuzetno ponosna što je član koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je doprineo da se u poslednje tri godine naša zemlja dva puta nađe na listi zemalja među kojima je označena za svetskog prvaka u privlačenju stranih direktnih investicija, a u odnosu na veličinu njene ekonomije.

"To govori da su se reforme koje su sprovođene u poslednjih pet godina isplatile, da Srbija mora još mnogo da radi ali da je ovo potpuno drugačija zemlja od one koju smo zatekli 2012. godine", rekla je premijerka.
Srbija danas ima političku, fiskalnu i finansijsku stabilnost koja je, ističe predsednica vlade, posledica jako teških mera fiskalne konsolidacije koje su sprovedene od 2014. godine.
Fajnenšel tajms: Srbija 1. na svetu po grinfild investicijama
Britanski Fajnenšel tajms je objavio da je Srbija na prvom mestu u svetu po broju stranih direktnih investicija.
Prema najnovijoj rang listi za 2019. godinu, koju objavljuje specijalizovani servis Fajnenšel tajmsa, Srbija je na čelu rang liste sa indeksom od 11,92 poena, što je za 1,33 indeksnih poena više u odnosu na prošlu godinu.
Naša zemlja privukla je, kako se navodi, 107 projekata direktnih stranih investicija u 2018, odnosno za 26 više nego 2017, što je rast za gotovo jednu trećinu. 
"Srbija sa ocenom 11,92 privlači skoro 12 puta veći obim grinfild stranih direktnih investicija nego što bi moglo da se očekuje od ekonomije njene veličine", navodi se u tekstu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Proglašavanje Srbije za svetskog prvaka u stranim investicijama velika čast i obaveza"

Izvor: B92, 13.Avg.2019, 08:44

Оdluka uglednog časopisa Fajnenšel tajms da Srbiju proglasi za svetskog prvaka u privlačenju stranih direktnih investicija je velika čast i ogromna obaveza...То је poručio danas predsednik Aleksandar Vučić..."To je drugi put da dobijamo tu ocenu. Nismo najveći na svetu, nego kada se gleda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.