Britanski ministar finansija: Inflacija veća od 10 odsto destabilizuje ekonomiju

Izvor: B92, 19.Apr.2023, 21:54

Britanski ministar finansija: Inflacija veća od 10 odsto destabilizuje ekonomiju

Britanski ministar finansija Džeremi Hant izjavio je da britanska vlada planira da spusti inflaciju u zemlji koja prelazi 10 odsto.

Kao razlog tome naveo je opasnost da će takva inflacija destabilizovati ekonomiju Velike Britanije.

"Kada je inflacija iznad 10 odsto, to je destabilizujuće za ekonomiju. To nije dobro i, na kraju krajeva, opasno je ukoliko ona ostane tolika", rekao je Hant na događaju koji je organizovao "Politiko", prenosi Rojters.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnim podacima, objavljenim ranije danas, zabeležen je, manji od očekivanog, pad međugodišnje inflacije u Velikoj Britaniji i ona je sada na nivou od 10,1 odsto.

Usled visoke stope inflacije, Britaniju već mesecima potresaju štrajkovi nezadovoljnih radnika koji traže povećanje plata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.