Brefor: Rast izvoza put Srbije

Izvor: B92, 02.Apr.2011, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brefor: Rast izvoza put Srbije

Beograd -- Srbija treba da usmeri poslovni pravac ka rastu izvoza i investicija, što Svetska banka podržava, kaže šef Kancelarije te institucije u Srbiji Lu Brefor.

Brefor smatra da srpski izvoz i investicije moraju biti veći od potrošnje.

Šef Kancelarije Svetske banke je naglasio da se za dostizanje BDP-a od pet do šest odsto godišnje ne može koristiti isti ekonomski model kao i pre svetske ekonomske krize.

"Srbija nema vremena za gubljenje, jer se druge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlje kreću napred mnogo brže. Nije dovoljno samo osećati kuda treba da se ide, već je neohodno kretati se brže da se ne bi zaostajalo za drugima. Nadam se da će Srbija primeniti scenario napretka koji mi podržavamo, jer mislim da ne može priuštiti još jednu godinu zastoja. Zbog toga ohrabrujem vladu da napreduje", kaže Brefor.

Brefor je najavio da će Svetska banka u junu ponuditi nacrt ekonomskog Memoranduma koji bi trebalo da ukaže na pokretačke motore Srbije - poljoprivredu, prerađivačku industrija i energetiku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.