Brazilski zdravstveni revizori koji nadlegaju meso protestuju zbog uslova rada

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 10:32

Brazilski zdravstveni revizori koji nadlegaju meso protestuju zbog uslova rada

Sindikalna grupa koja predstavlja brazilske zdravstvene revizore na nadgledanju fabrika mesa saopštila je da će nastaviti s protestom.

Razlog protesta je zbog uslova rada do nove runde pregovora sa vladom.

Protesti revizora ometaju izdavanje međunarodnih zdravstvenih certifikata, što ometa izvoz brazilskog mesa, prenosi Rojters.

Britanska agencija navodi da je protest počeo 22. januara, a očekuje se da će se strane u pregovorima ponovo sastati sledeće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedelje.

Šef pomenute sindikalne grupe Anfa Janus Masedo potvrdio je da će biti nastavljeni razgovori o predlogu vlade za poboljšanje uslova rada revizora.

On je rekao prošle nedelje da vlada treba da poveća broj federalnih zdravstvenih revizora za najmanje 1.700, kako bi se išlo ukorak s brazilskom izvoznom industrijom mesa vrednom 23 milijarde dolara.

"Trenutno ima ukupno 2.300 zdravstvenih revizora širom zemlje i oni su preopterećeni", rekao je Masedo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.