Braća Pivac preuzimaju Kraš, skupština ESOP-a prodala im 18% svojih dionica

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Nov.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braća Pivac preuzimaju Kraš, skupština ESOP-a prodala im 18% svojih dionica

ZAGREB - Skupština Kraš ESOP-a je na današnjoj sjednici ovlastila upravu Kraš ESOP-a da potpiše ugovor o prodaji dionica Kraša d.d. Mesnoj industriji braće Pivac.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, Mesna industrija braće Pivac jutros javila skupštini ESOP-a s ponudom za kupnju u nakon što su u javnoj ponudi za preuzimanje Kraša, koja je istekla u ponoć, nudili 400 kuna po dionici.

Budući da Kraš ESOP ima 18 posto dionica Kraša, Mesna industrija braće >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Pivac će s tim dionicama imati 52 posto dionica s pravom glasa čime postaju većinski vlasnici.

Kako se moglo doznati, skupština je ovlastila Upravu Kraš ESOP-a da je minimalna cijena po kojoj se mogu prodati dionice Kraša braći Pivac 860 kuna (navodno i nešto više), što odgovara tromjesečnom ponderiranom prosjeku. Ostali uvjeti odnose se na to da se mora zadržati proizvodnju na postojećim lokacijama, zadržati sva prava radnika iz kolektivnih ugovora i drugih dokumenata koji se tiču radničkih prava.

Jednako tako, uvjet je i da se dionice ne smiju prodavati idućih 10 godina, a ako dođe do prodaje da sljedeći vlasnik mora poštivati sva navedena prava.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Braća Pivac preuzela Kraš

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Nov.2019

ZAGREB - Kraš ESOP prodao je sve svoje dionice Kraša Mesnoj industriji braće Pivac, piše "Večernji list".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.