Božidar Đelić gost Politike

Izvor: Politika, 31.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božidar Đelić gost "Politike"

Potpredsednik Vlade Srbije najavio zakonske izmene u korist penzionera

Lekovi za decu biće oslobođeni participacije, penzije usklađivane, ne samo sa troškovima života već i delom sa rastom zarada, dok će neki porezi biti smanjeni a neki ukinuti. Posle mnogo dilema, naći će se i rešenje za preregistraciju automobila sa crnogorskim tablicama. Ovo će biti neke od prvih konkretnih mera nove vlade koje se tiču velikog broja građana, a koje je najavio ili, tačnije, potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << potpredsednik Božidar Đelić tokom jučerašnje posete "Politici".

Opširan intervju sa našim gostom objavićemo u prvom "Politikinom" nedeljnom broju.

Gostovanjem vicepremijera Đelića, zaduženog za evropske integracije i koordinaciju rada ekonomskih ministarstava, Ekonomska rubrika našeg lista startuje sa jednom novinom – serijom razgovora pod nazivom "Politikin poslovni klub", koji će ubuduće biti domaćin predstavnicima ekonomskih vlasti, struke i privrede i mesto dijaloga na aktuelne ekonomske teme.

Izražavajući zadovoljstvo što je gost naše najstarije i najprestižnije medijske kuće, Đelić je naglasio da je "u opštoj relativizaciji istine list 'Politika' jedno od retkih mesta na kome se mogu naći podaci i činjenice" i pohvalio ideju objavljivanja posebnih dodataka.

Konstatujući da bez jake privrede i jake ekonomije nema ni snažne i ponosne države kao i da rastuću svest o tome potvrđuje i sve veće interesovanje čitalaca za ekonomske teme na stranicama našeg lista, Srđan Janićijević, generalni direktor "Politike i magazina", ocenio je bitnim što je prvi gost "Politikinog" poslovnog kluba upravo Božidar Đelić: "profesionalac koji se dokazao na različitim terenima sa različitim pravilima igre, čiji će dolazak na novu funkciju dati nov kvalitet ekonomskom i privrednom životu zemlje".

U znak sećanja na jučerašnje gostovanje u "Politici", Janićijević je potpredsedniku vlade uručio uramljeni reprint "Politikine" strane na kojoj je, 3. septembra davne 1990, pod nadnaslovom "Od Zvezdare do Harvarda" i naslovom "Indeks viza za svet", objavljen prvi tekst o mladom 24-godišnjem stručnjaku Božidaru Đeliću, tada članu tima čuvenog Džefrija Saksa.

V. J.

[objavljeno: 31.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.