Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boš - sa Fijatom do Zastave

BEOGRAD - Nemačka elektro-industrija Boš očekuje saradnju sa Zastavom i Fijatom, a razmatra i mogućnost ulaganja u proizvodnju autodelova u Srbiji, izjavila je danas generalni direktor te firme u Srbiji Jovanka Jovanović.

"Boš razmatra opcije te saradnje i nadamo se da će u poslu države i Fijata biti mesta i za Boš", izjavila je Jovanovićeva na konferenciji za novinare i dodala da je još rano za konkretne planove.

Kako je rekla, Boš već sarađuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa Fijatom u svetu, kojem isporučuje autodelove, navodeći da ta kompanija 60 odsto prihoda ostvaruje od industrije autodelova.

Predstavnici Fijata i Vlade Srbije potpisali su krajem aprila Memorandum o razumevanju o strateškoj saradnji te italijanske kompanije i Zastave, koji predviđa osnivanje zajedničkog preduzeća. "U prošloj godini Boš je na srpskom tržistu ostavario promet od 23 miliona evra, što je povećanje od 28 odsto,a ove godine očekuju povećanje od 25 odsto", izjavila je Jovanovićeva.

Ona je dodala i da je na kraju 2007. godine broj zaposlenih u Bošu u Srbiji, povećan sa 24 na 27 radnika. "Boš će se sredinom jula preseliti u novu poslovnu zgradu na Novom Beogradu, a ukupna investicija u to je 250.000 evra", najavila je Jovanovićeva.

Boš ima 300 filijala i kompanija u više od 50 zemalja, a u Srbiji Boš posluje od 2006. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.