Boš otpušta, i to u Nemačkoj

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 17:54

Boš otpušta, i to u Nemačkoj

Kompanija Robert Bosch GmbH navodno će ukinuti oko 1.200 radnih mesta u Cross-Domain Computing Solutions diviziji do kraja 2026. godine.

Većina od tih poslova ukida se u Nemačkoj, potvrdili su iz kompanije za list Handelsblat danas.

Preciznije, odluka da se smanji radna snaga u toj diviziji posledica je sporijeg od očekivanog razvoja potpuno automatizovane vožnje. Pre informnacijama do kojih su došli mediji, ova odluka uticaće na radnike u Hildeshajmu, Leonbergu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Abštatu, Reningenu i Švajberdingenu, prenosi Teletrejder.

Prošlog meseca, CEO Stefan Hartung upozorio je da će poslovanje kompanije biti "teže nego što se očekivalo" u 2024. i 2025. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Boš" otpušta radnike u Nemačkoj! "Poslovanje teže od očekivanog" preliće se na fabrike širom zemlje, a ova je prva na udaru

Izvor: Blic, 19.Jan.2024, 10:26

Kompanija "Robert Boš" (Bosch GmbH) navodno će ukinuti oko 1.200 radnih mesta u diviziji "Cross-Domain Computing Solutions" do kraja 2026. godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.