Borković vozio ministre, ODUŠEVLJEN Koridorom 10 VIDEO

Izvor: Mondo, 19.Jul.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borković vozio ministre, ODUŠEVLJEN Koridorom 10 VIDEO

Predstavnici medija i ministri imali su danas priliku da se prvi voze deonicom istočnog kraka Koridora 10 u dužini od 2,7 kilometara. Automobilista Dušan Borković provozao ministre. "Hvala Vučiću što se bori da svima bude bolje", kaže on

Novinari su se vozili po Koridoru 10 zajedno s ministarkom građevine, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem.

Ministre i šefa Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Ndegvu, deonicama Prosek - Bancarevo i Bancarevo - Crvena Reka, vozio je reli vozač Dušan Borković.

Izvor: Tanjug

Mediji su na deonici Prosek - Bancarevo, u dužini od 9,4 kilometara, mogli da vide 10 mostova ukupne dužine 392,9 metara, kao i 16 kosina, a na deonici Bancarevo - Crvena Reka u dužini 12,3 kilometara, na kojoj se nalazi 27 kosina, prošli su kroz tunel Bancarevo dužine 733 metara i prešli preko 5 mostova ukupne dužine 297,3 kilometara.

Mihajlović je medijima rekla da će vrlo brzo, na jesen, kada bude pušten istočni krak Koridora 10, Srbija će postati najkraća ruta između istoka i zapada.

"Srbija se nalazi na raskrsnici puteva i što više puteva budemo završavali, mislim da ćemo uvek biti nezaobilazna ruta", rekla je ministarka.

Istakla je da je ponosna zbog svega što je urađeno, odnosno što su Koridori uradili, kao i na radnike.

"Dok smo se vozili imali smo prilike da vidimo neverovatne stvari, počev od toga da tamo gde je sada autoput, nekada je bila reka... Danas imamo put koji nas vodi u ono što se zove bolji razvoj, donosi nam investicije i čini nas razvijenom zemljom", rekla je ona.

Dodala je da je kroz Grdeličku klisuru do sada prošlo pola miliona automobila i naglasila da nije bilo nesreća i istakla da se nada da kada se pusti istočni krak, neće biti nesreća, da će biti bezbedno.

"Postoje deonice istočnog kraka koje smo danas prošli gde pre dve godine nije bilo gotovo ničega, bilo je problema sa nekim izvođačima, čini mi se da smo ih prevazišli i na kraju krajeva naučili smo za nove autoputeve koje sada počinjemo da radimo šta više nećemo dozvoliti", rekla je Zorana Mihajlović.

Reli vozač Dušan Borković istakao je da je njemu kao građaninu Srbije, a ne samo kao sportisti, neverovatno koliko je ova vlada proteklih godina uspela da napravi što autoputeva, što lokalnih i regionalnih puteva.

Kako kaže, njemu kao promoteru bezbedne vožnje to mnogo znači, jer putevi, osim što spajaju okruge, gradove, ljude, u mnogome poboljšavaju bezbednost u saobraćaju.

Zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji se, kako kaže, bori da svim građanima bude bolje i želi da im bude što bolji saobraćaj i da se što više ulaže u puteve i infrastrukturu, kao i ministarki Mihajlović.

Što se tiče same vožnje, Borković kaže da je deonica neverovatna, krajolik je prelep, put je apsolutno bezbedan.

"Ministarka me u automobilu pitala da joj kažem iskreno kako mi se čini put pošto sam ceo svet obišao, ja sam rekao da izgleda svetski, apsolutno isto ili bolje nego što su putevi u Nemačkoj ili negde drugo u svetu", rekao je Borković.

Vožnji Koridorom 10, koju nazivaju i "medijski safari", prisustvovao je i direktor za izgradnju Koridora Aleksandar Senić, koji je naveo da se nada da će i ta deonica, kao i ona u Grdeličkoj klisuri izazvati veliku medijsku pažnju.

"Nadam se da će građani biti zadovoljni korišćenjem novog autoputa koji ćemo otvoriti tokom jeseni i da će, što je najvažnije, izrazito biti povećana bezbednost svih učesnika u saobraćaju", rekao je Senić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.