Borisov garantovao Vučiću: Srbija dobija najbolju cenu gasa u Evropi

Izvor: B92, 07.Okt.2021, 21:23

Borisov garantovao Vučiću: Srbija dobija najbolju cenu gasa u Evropi

Beograd -- Srbija će dobiti najbolju cenu gasa u celoj Evropi i imaće uredno snabdevanje bez obzira na energetsku krizu koja potresa svet, pišu Novosti.

Ova uveravanja dobio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se danas na Andrićevom vencu sastao sa Jurijem Borisovom, zamenikom premijera Ruske Federacije i kopredsednikom ruskog dela Međuvladinog komiteta za saradnju naše zemlje i RF, tvrdi list.

Vučić i Borisov su konstatovali da realizacija zajedničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << infrastrukturnih i energetskih projekata odličnno napreduje, kao i da svi projekti prate planiranu dinamiku.

Sagovornici su se dotakli i aktuelne globalne energetske krize, pa je predsednik Vučić ocenio da je u tom kontekstu gasovod koji povezuje Bugarsku i Mađarsku preko teritorije Srbije od najvećeg značaja za našu zemlju, ne samo u smislu privlačenja investicija i napretka industrijske proizvodnje, već i zbog energetske sigurnosti zemlje.

Vučić i Borisov su izrazili uverenje da će saradnja sa Rusijom u ovoj oblasti doprineti sigurnom snabdevanju naše zemlje gasom, ali i većoj efikasnosti u transportu gasa uz poštovanje najviših ekoloških standarda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PUTIN NAM DAJE NAJBOLJU CENU GASA U EVROPI! Borisov na sastanku sa Vučićem garantovao da će Moskva uslišiti molbu Beograda

Izvor: Blic, 08.Okt.2021, 09:02

Srbija će dobiti najbolju cenu gasa u celoj Evropi i imaće uredno snabdevanje bez obzira na energetsku krizu koja potresa svet.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.