Bono: Nisam najbogatiji roker

Izvor: B92, 21.Maj.2012, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bono: Nisam najbogatiji roker

Frontmen irske rok grupe U2 Bono Voks demantovao je medijske spekulacije da je izlaskom Fejsbuka na berzu postao najbogatiji roker na svetu.

Investiciona grupa Elevation Partners, u kojoj je Bono jedan od petorice osnivača i vlasnika, ima 2,3 odsto udela u Fejsbuku, danas vrednih oko milijardu i po dolara.

Mediji su uveliko spekulisali da je slavni Irac izlaskom te internet društvene mreže na berzu pretekao po bogatstvu neprikosnovenog Bitlsa Pola Mekartnija, koji je po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procenama "težak" oko milijardu dolara.

"To je bio dobar vic. Suprotno izveštajima, ovaj momak nije milijarder. Niti će ikada biti bogatiji od bilo kog Bitlsa. I u novčanom i u muzičkom smislu Bitlsi su nedodirljivi", rekao je Bono.

"Elevation ne ulaže svoj novac, nego imovinu koju nam ljudi ili penzioni fondovi povere. Mi za to dobijamo platu", objasnio je Bono.

Inače, akcije Fejsbuka na berzi danas beleže oštar pad.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.