Izvor: Danas, 25.Feb.2024, 19:05

Bolovanje zbog bolesti kućnog ljubimca – opravdan ili neosnovan zahtev

Predlog da se uvede pravo na bolovanje kada se ljubimac razboli zavadio je korisnike društvenih mreža. Dok jedni kažu da je to neophodno, objašnjavajući da se im ljubimci kao i ostali članovi porodice, drugi odgovaraju da ima važnijih nerešenih problema, kao na primer da nije moguće da se bolovanje dobije za negu roditelja. Ko je u pravu, može li zakonski da se uredi ovo pitanje i kako da se spreče potencijalne zloupotrebe, za Jutarnji program RTS-a su govorili advokatica Ana Sedlar i veterinar Vladimir Terzin.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Bolovanje zbog bolesti kućnog ljubimca: Kako zakonski urediti ovo pitanje i sprečiti zloupotrebe

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 26.Feb.2024, 11:47

Zakon o dobrobiti životinja je vrlo jasan i u njemu stoji da su vlasnici u obavezi da pruže pomoć ukoliko je ljubimac bolestan Predlog da se uvede pravo na bolovanje kada se ljubimac razboli zavadio je korisnike društvenih mreža. Dok jedni kažu da je to neophodno, objašnjavajući da se im ljubimci...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.