Bojoviću odobreno preuzimanje akcija Energoprojekta

Izvor: RTS, 07.Jul.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojoviću odobreno preuzimanje akcija "Energoprojekta"

Komisija za hartije od vrednosti odobrila je Dobroslavu Bojoviću, direktoru "Napred razvoja", kao i ostalim firmama koje zajednički deluju, objavljivanje ponude za preuzimanje "Energoprojekta" i vratila Bojoviću pravo glasa u tom akcionarskom društvu, saznaje Tanjug.
Prema rešenju Komisije za hartije od vrednosti, u koje je Tanjug imao uvid, kompaniji "Napred razvoj" a. d. dozvoljeno je preuzimanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << akcija "Energoprojekt holdinga", a ponuđač "Napred razvoj" je u obavezi da ponudu za preuzimanje dostavi svim akcionarima "Energoprojekta" najkasnije u roku od tri dana od trenutka kada je dat nalog za objavljivanje ponude.

Odlukom Komisije za hartije od vrednosti, vraćeno je pravo glasa kompanijama "Montinvest propertiz", "Jopag AG", "Napred razvoj", GP "Napred" i Dobroslavu Bojoviću o odlučivanju o akcijama "Energoprojekta".
Kako Tanjug saznaje, kompanija "Montinvest propertiz" ima 565.699 akcija, "Jopag AG" 560.731, "Napred razvoj" 2.677.512 akcija, dok GP "Napred poseduje 9.879", a Dobrislav Bojović, kao fizičko lice, ima 47.004 akcije u akcionarskom društvu "Energoprojekt".
Ovo rešenje je konačno što se tiče upravnog postupka, a pokretanje eventualne tužbe u upravnom sporu, po zakonu, ne odlaže njegovo izvršenje.
"Napred razvoj" je pre 12 godina kupio tri odsto akcija kompanije "Energoprojekta", a danas imaju 25 odsto vlasništva u tom akcionarskom društvu.
Na taj procenat treba dodati i akcije još dve firme, "Jopag" i "Montinvest", pa tako zajedno imaju 35,38 odsto akcija "Energoprojekta".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

GOTOVO?Dobrosav Bojović može da kupi Energoprojekt

Izvor: Mondo, 07.Jul.2017

Drama oko Energoprojekta ulazi u finale. Komisija za hartije od vrednosti odobrila je danas Dobroslavu Bojoviću, vlasniku Napred Razvoja, i sa njim povezanim firmama, da daju ponudu za preuzimanje Energoprojekta...Foto: Youtube/PrintScreen..Sada o preuzimanju najveće građevinske kompanije u Srbiji,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.