Bojazan se širi svetom: Tramp podigao uloge - carine na sve

Izvor: B92, 27.Nov.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojazan se širi svetom: Tramp podigao uloge - carine na sve

Strahovanja zbog trgovinskog rata su naglo porasla na tržištima širom sveta nakon najave predsednika SAD Donalda Trampa o uvođenju novih carina na kinesku robu.

Američki predsednik potkopao je nadu da će doći do "prekida vatre" sa Pekingom, izjavom da je "vrlo malo verovatno" da će prihvatiti ponudu Si Đinpinga, kako bi sprečio nove carine koje stupaju na snagu sledećeg januara.

Do te izjave preovladavao je optimizam da će Tramp i Si postići sporazum, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << možda već na samitu G20 ove nedelje, što bi odvratilo Ameriku od nametanja strožih tarifa na još više kineske robe.

Tramp je za Vol strit džurnal razvejao te nade predviđanjem da će verovatno podići carine na 200 milijardi dolara vredan kineski uvoz u januaru sa 10 odsto na 25 odsto.

Tramp je dodatno podigao uloge pretnjom da će uvesti carinu na dodatnih 267 milijardi dolara vredan uvoz iz Kine, što znači da bi skoro svi kineski proizvod u Americi poskupeo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp podigao uloge, carine na sve

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2018

VAŠINGTON - Strahovanja zbog trgovinskog rata su naglo porasla na tržištima širom svijeta nakon najave predsjednika SAD Donalda Trampa o uvođenju novih carina na kinesku robu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.